6980553008 Δεσκάτη Γρεβενών, Γρεβενά dovasnikolaos19@gmail.com
hero image
 
Μέλι Ανθέων
Δόβας Νικόλαος - Παραγωγός Μελισσοκομικών Προϊόντων - Δεσκάτη Γρεβενών

 

Το μέλι ανθέων περιλαμβάνει μια μεγάλη κατηγορία από είδη μελιού τα οποία προέρχονται από τα λουλούδια και τα αγριολούλουδα της ελληνικής υπαίθρου.
 
Το ανοιχτό χρώμα και η γλυκιά γεύση του ανθόμελου ταξιδεύει σε λιβάδια γεμάτα αγριολούλουδα και αγριοβότανα ενώ το άρωμά του είναι γεμάτο με αρώματα της άνοιξης και της φύσης. Το ακριβές χρώμα, η γεύση και το άρωμα εξαρτώνται από το μπουκέτο ανθέων από το οποίο προέρχεται το μέλι όμως κοινό χαρακτηριστικό όλων των ανθόμελων, το φωτεινό χρώμα και η απαλή πλούσια γεύση, παραμένουν σταθερά. 

 

 
     
     
 
Θρεπτική αξία

 

Το μέλι ανθέων έχει τονωτικές και ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες. Το νέκταρ των λουλουδιών από τα οποία προέρχεται είναι αυτό που καθορίζει τις τελικές ιδιότητες του μελιού. Το ανθόμελο βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες ενώ δίνει ενέργεια και αντοχή.
 
Η γλυκιά γεύση του ανθόμελου το κάνει ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης στη ζαχαροπλαστική. Οι αντιβακτηριδιακές και οι αντιοξειδωτικές του ουσίες το καθιστούν μία σαφώς καλύτερη επιλογή από τη ζάχαρη ενώ η ανθώδης γεύση του προσδίδει μια εαρινή νότα σε κάθε συνταγή. Το μέλι που παράγεται από ένα είδος άνθους έχει περισσότερες απαιτήσεις για τον παραγωγό όμως είναι υψηλότερης ποιότητας και διατροφικής αξίας. 

 

 
     
     
 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ