6980553008 Δεσκάτη Γρεβενών, Γρεβενά dovasnikolaos19@gmail.com
hero image
 
Μέλι Βελανιδιάς
Δόβας Νικόλαος - Παραγωγός Μελισσοκομικών Προϊόντων - Δεσκάτη Γρεβενών


Το μέλι δρυός μπορεί να το συναντήσουμε και με μία από τις παρακάτω ονομασίες “μαύρο μέλι”, “μέλι από δέντρο”, “μελούρα” και “βελανιδόμελο”.
Στην ελληνική αγορά το μέλι βελανιδιάς αρχίζει να μπαίνει δυναμικά τα τελευταία χρόνια και ένας από τους λόγους αυτής της καθυστέρησης είναι το ιδιαίτερα σκούρο χρώμα του και η μικρή ρευστότητά του.

Έχει παρατηρηθεί πως οι Έλληνες προτιμούν τα ρευστά ανοιχτόχρωμα μέλια κάτι το οποίο φαίνεται πως αλλάζει σιγά σιγά. Το δρυόμελο έχει ιδιαίτερα σκούρο χρώμα, σχεδόν μαύρο με μεστή καραμελένια γεύση χαμηλής γλυκύτητας.  Το άρωμά του είναι πλούσιο και μεταφέρει τον καταναλωτή στα ημιορεινά δάση από όπου συλλέχθηκε. Ως μέλι μελιτώματος ζαχαρώνει ιδιαίτερα αργά παραμένοντας παχύρρευστο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράγουμε το θρεπτικό μέλι βελανιδιάς δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα του τελικού προϊόντος η οποία συμβαδίζει απόλυτα με την τιμή του. Για όσους θέλουν ένα μέλι με έντονο χαρακτήρα και πλούσια χαρακτηριστικά συστήνουμε ανεπιφύλακτα το μέλι δρυός.

 
     
     
 
Θρεπτική αξία


Ένας από τους λόγους που το μέλι βελανιδιάς χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης είναι η υψηλή διατροφική αξία που έχει. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως κάλιο, σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος και νάτριο είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας για την καλή υγεία του οργανισμού μας. Επιπλέον έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ένζυμα, πρωτεΐνες και βιταμίνες τα οποία βοηθούν στο μεταβολισμό και την καλή λειτουργία των ζωτικών οργάνων. Έρευνα του ΑΠΘ μετά από σύγκριση 48 δειγμάτων μελιού από όλο τον κόσμο έδειξε πως το σκουρόχρωμο μέλι βελανιδιάς έχει την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες είναι πολύ σημαντικές για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας θωρακίζοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό το οποίο εκτοξεύει την θρεπτική αξία του μελιού βελανιδιάς είναι η υψηλή περιεκτικότητα που έχει σε γυρεόκοκκους. 
Το μέλι βελανιδιάς έχει ευεργετικές ιδιότητες και βοηθάει στην καλή υγεία του οργανισμού. Δρα καταπραϋντικά στη γρίπη και τις διαταραχές του εντέρου και του ουροποιητικού συστήματος χάρη στις αντιμικροβιακές, απολυμαντικές και στυπτικές ιδιότητες που έχει. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε θρεπτικές ουσίες έχει θετική επίδραση στην υπερκόπωση επηρεάζοντας θετικά την ευρωστία του οργανισμού μας. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων. Οι χαλαρωτικές ιδιότητες που έχει βοηθούν όσους έχουν προβλήματα με την αϋπνία, ένα ρόφημα με ζεστό νερό και μια κουταλιά μέλι είναι ότι πρέπει για να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο.

 

 
     
     
 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ